Sök

Curryris

Detta otroligt goda och vackra curryris brukar jag tillaga hemma som en variation från det vita riset. Det går utmärkt att servera riset som det är eller till fisk, räkor, kyckling eller kött. Toppingen ger riset ett lyft men går att utesluta.

Ingredienser

  • 5dl Ris
  • 25g Smör el. margarin
  • 1st Gullök
  • 1msk Curry
  • 1tsk Gurkmeja
  • 2st Hönsbuljonger
  • 0.5tsk Salt

Topping

  • 0.5dl Berberis
  • 0.5dl Persilja
  • 1dl Mandlar eller andra nötter

Gör såhär
Skala och finhacka löken. Smält smöret i en gryta och fräs löken mjuk. Tillsätt curry, gurkmeja och smula ner buljongerna. Fräs allting i några minuter och häll över ungefär 3dl hett vatten, låt löken få småputtra i 3 minuter.

Skölj bort stärkelsen från riset, har du möjlighet så gör det minst 30 minuter i förväg eller helst kvällen innan.

Häll riset i grytan och blanda försiktigt ihop det med löken och kryddorna. Smaka av, är du nöjd med smaken så häll i hett vatten som är 0.5cm över risets topp. Låt det koka upp och sänk sedan värmen till 2:an eller 3:an och låt det tillagas i ungefär 20 minuter.

Finhacka under tiden lite persilja att toppa riset med. Rosta valfria nötter tills de blir gyllene, lägg även i berberis och vänd me de sista minuter, lägg sedan över de i en skål.

Ta fram ett rymligt fat och häll försiktigt över riset. Toppa det med den finhackade persiljan, nötterna och berberis. Hoppas att det ska smaka!

FLER GODA RECEPT

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden, detta är hur gott som helst! Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott, precis som det ska vara. Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa