Sök

Spenatsoppa med ingefära

Spenatsoppa slår aldrig fel, den är lättlagad, kräver få ingredienser, järnrik och dessutom omtyckt av alla, stora som så. Här har jag valt att smaksätta den med ingefära vilket ger en extra boost men den går självklart att utesluta. Receptet ger dig 6 generösa portioner.

Ingredienser

  • 600g Spenat (fryst och hackad)
  • 1st Gullök
  • 2st Vitlöksklyftor
  • 5cm Färsk Ingefära
  • 5dl Matgrädde
  • 3dl Vatten
  • 1.5msk Maizena (späs ut med 3msk vatten el. mjölk)
  • 2st Grönsaksbuljonger
  • 1tsk Muskotnöt
  • Salt och peppar

Tillbehör

  • Kokta ägg

Gör såhär
Ta ut spenaten ur frysen och låt stå framme och tina lite. Skala och finhacka ingefära, gullök och vitlöksklyftor.

Smält ca. 25g smör eller margarin i en rymlig gryta och fräs lök, vitlök och ingefära tills de blir mjuka.

Smula ner buljongerna och häll över vattnet, låt småputtra i 5 minuter. Lägg i spenaten och grädden, krydda med muskonöt, salt och peppar och låt soppan puttra till alla spenat lösts upp.

Red ut majsmjölet med vatten eller mjölk och häll sedan ner den i soppan under omrörning.

Låt soppan putta i några minuter, smaka av och servera sedan med kokta ägghalvor.

FLER GODA RECEPT

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden, detta är hur gott som helst! Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott, precis som det ska vara. Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa