Sök

Sabanegh wa rezz – Libanesisk spenatgryta med ris

Denna rätt tar mig tillbaka till barndomen, mamma lagade alltid grytor som serverades med ris. Denna gryta är väldigt enkel att tillaga och smaken är så god och den blir ännu godare dagen efter. Normalt så har man koriander i spenatgrytan med den har jag hoppat över då familj ogillar den. Pressa gärna över citron vid servering för godast smak, om du frågar mig.

Ingredienser (4 port.)

  • 200g Nöt el. Lammfärs
  • 1st Gullök
  • 3st Vitlöksklyftor
  • 600g Fryst spenat (Färsk går också bra med öka då mängden något)
  • 1.5msk Sju kryddor
  • 1st Kött el. grönsaksbuljong
  • 1tsk Salt
  • 0.5dl Pinjenötter
  • 2msk Margarin

Gör såhär
Skala och finhacka lök och vitlök.

Smält margarin och stek pinjenötterna tills de får en gyllene färg, lägg undan dem.

Stek i samma stekpanna gullök och vitlök tills de blir mjuka. Tillsätt färsen och stek med den tills den blir helt genomstekt.

Krydda med sju kryddor, smula ner buljongen och blanda ihop dem med färsen. Lägg i pinjenötterna och spenaten och låt grytan få småputtra under lock till spenaten blivit mjuk, smaka av med salt.

Servera grytan med vermicelliris. Smaklig spis.

Tips!
Börja med riset så att det och grytan blir färdigtillagade samtidigt.

FLER GODA RECEPT

Kycklingfajita

Otroligt gott och inte alls tidskrävande. Fajita är ett utmärkt exempel att tillaga när du får oväntade gäster och perfekt

Läs mer..

Köttshawerma

Shawerma är en slags kebab med mycket smak av fantastiska kryddor. Servera den i pita, libabröd eller med pommes och

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa
Rulla till toppen