Sök

Mangoldröra

En utsökt röra på något som annars kunde ha slängts. Varje gång jag ska rulla mangoldblad så sparar jag stjälkarna, vissa har jag underst i dolmagrytan och resten gör jag en röra på. Den är god att äta som den är med bröd, som dipp till grönsaker eller som ett tillbehör på mezebordet.

Ingredienser

  • 200g Mangoldstjälkar
  • 1dl Tahina (sesampasta)
  • 1st Vitlöksklyfta
  • 3msk Citronjuice
  • 1tsk Salt

Gör såhär
Skölj och dela mangoldstjälkarna i mindre bitar, koka de mjuka i vatten. Sila bort vattnet från stjälkarna och pressa sedan bort all vätska med händerna för att inte få en rinnig röra. Lägg stjälkarna i en tallrik och mosa de med en gaffel, föredrar du en len röra utan klumpar så går det bra att mixa dem. Blanda sedan ner övriga ingredienser, smaka av innan servering. Röran håller sig i ca. 4 dagar i kylskåpet.

FLER GODA RECEPT

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden, detta är hur gott som helst! Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott, precis som det ska vara. Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa