Sök

Libanesisk kålssallad

En enkel och något syrlig libanesisk vitkålssallad som passar till de flesta rätter såsom grytor, grill, risrätter, gratänger eller på mezebordet.

Ingredienser

  • 500g Rödkål
  • 200g Vitkål
  • 1st Rödlök
  • 2dl Persilja
  • 0.5dl Citronsaft
  • 2msk Vinäger
  • 1msk Sumak (hittas i orientaliska butiker & i Willys)
  • 1tsk Vitpeppar
  • 2tsk Strösocker
  • 1-2tsk Salt

Gör såhär
Skala och skiva löken i lagom tunna skivor. Strimla vitkålen och finhacka persiljan. Lägg alla grönsaker i ett stort fat.

Blanda ihop resterande ingredienser som utgör dressingen och blanda sedan ner med grönsakerna. Ställ gärna salladen kallt en stund innan serveringen så att smakerna sätter sig.

Det går även utmärkt att göra salladen dagen innan och blanda ner dressingen en stund innan serveringen.

FLER GODA RECEPT

Rulla till toppen