Sök

Kall potatissallad

En snabblagad sallad som blir klar på väldigt kort tid. Den passar utmärkt att servera under sommaren, antingen som den är eller ihop med ett protein efter dina smaklökar. Du måste testa den!

Ingredienser (4port.)

  • Ca. 2kg Fast Potatis
  • 1st Knippe Rädisor (valfritt)
  • 1st Rödlök
  • 3dl Gräddfil
  • 2dl Majonäs
  • Salt & peppar

Topping

  • Extra rödlök
  • Gräslök
  • Dill

Gör såhär
Koka potatisen mjuk i saltat vatten.

Skölj och skiva under tiden rödlöken och rädisorna.

Sila bort vattnet från potatis och låt den bli kall, du kan ha potatisen i kallt vatten en stund och sedan sila bort det så kallnar dem snabbare. Dela de i munsbitar.

Ta fram en djup skål och lägg i gräddfil, majonäs, salt och peppar, blanda och smaka av. Lägg i potatisen och rädisorna och blanda försiktigt.

Häll upp potatissalladen på ett serveringsfat, toppa med örter och fint skivad rödlök, för utseendets skull och servera den med valfria tillbehör. Hoppas att du gillar den!

FLER GODA RECEPT

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden, detta är hur gott som helst! Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott, precis som det ska vara. Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa