Smulpaj med rabarber och jordgubbar

En härligt frisk och god paj med rabarber och jordgubbar. Den täcks av ett underbart gott smul med smak av kokos som blir härligt knäckigt efter att pajen fått svalna en stund efter gräddningen. Servera pajen med glass eller vaniljsås.

Ingredienser

  • 500g Rabarber
  • 200g Jordgubbar (frysta eller färska)
  • 2tsk Potatismjöl

Smultäcke

  • 200g Margarin
  • 3dl Havregryn
  • 2dl Vetemjöl
  • 2dl Strösocker
  • 1dl Kokos (kan uteslutas)
  • 1tsk Vaniljpulver (kan uteslutas)
  • 1tsk Flingsalt

Gör såhär
Skölj och dela rabarbern i 2cm bitar. Skölj och skär bort den övre delen på jordgubbarna, halvera dem om de är för stora.

Lägg jordgubbarna i en rymlig skål och häll över potatismjölet, låt det täcka alla bitar och sila sedan bort överflödigt potatismjöl. För över jordgubbarna och rabarbern till en ugnsform.

Blanda/nyp ihop alla ingredienser till täcket i en skål och smula det över frukterna.

Grädda pajen i mitten av ugnen på 175° i 50-60 minuter eller tills den har blivit gyllene.


Servera pajen med glass eller vaniljsås och njut.

FLER GODA RECEPT

Rezz bhalib

Denna rispuddingen från Syrien är väldigt enkel att göra och makalöst god. Toppa den med valfria nötter och sen är

Läs mer..

Rashta bhalib

Denna libanesiska mjölkpuddingen med vermicelli är makalöst god och väldigt enkel att göra. Toppa den med valfria nötter och sen

Läs mer..

Ashtaliye

Denna libanesiska mjölkpuddingen är väldigt enkel att göra och makalöst god. Toppa den med valfria nötter och sirap och sen

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa
Rulla till toppen