Sök

Lobia bzet

Skär eller brytbönor i tomatsås och olivolja är en lättlagad vegansk maträtt från det libanesiska köket som vi ofta åt som små. Denna rätt äts kall som varm, gärna med bröd som man gröper med. Fantastiskt gott!

Ingredienser

  • 500g Gröna el. Skärbönor
  • 4st Lagom stora mogna tomater
  • 2msk Tomatpuré
  • 2msk Olivolja
  • 1dl Vatten
  • 1st Gullök
  • 8st Vitlöksklyftor
  • 1tsk Vitlökspulver
  • 1tsk Svartpeppar
  • 1tsk Salt

Gör såhär
Skölj och skär bort ändarna av bönorna. Skiva de i ca. 2cm stora bitar.

Finhacka tomaterna och gullöken. Skiva vitlöksklyftorna på bredden i rätt tunna skivor. Hetta upp oljan i en stekpanna eller gryta. Vänd ner lök och vitlök och rör om i några minuter tills de blir mjuka.

Häll i bönorna och rör om. Låt de tillagas i några minuter och blanda sedan med tomaterna. Täck grytan med lock och låt bönorna tillagas i ca. 10minuter.

Lägg i tomatpurén, vattnet, salta och peppra, rör om tills tomatpurén är jämt fördelad i grytan och låt allting få småputtra i 20-30 minuter eller tills bönorna är mjuka. Smaka av med salt och peppar

Häll upp lobian på ett fat och ringla över olivolja, servera den med bröd och gärna med salladslök att äta till. Smaklig måltid!

FLER GODA RECEPT

Kycklingfajita

Otroligt gott och inte alls tidskrävande. Fajita är ett utmärkt exempel att tillaga när du får oväntade gäster och perfekt

Läs mer..

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden, detta är hur gott som helst! Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott, precis som det ska vara. Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa