Sök

Veganska rödbetsbiffar

Magiskt goda och väldigt friska rödbetsbiffar med smak av vitlök och basilika. Förutom att de är veganska så är de även glutenfria.

Ingredienser

  • 4-5st Lagom stora kokta rödbetor
  • 0.5st Rödlök
  • 0.5st Basilikakruka
  • 2st Vitlöksklyftor
  • 2dl Havregryn
  • 1st Chiaägg (3msk hett vatten+1msk chiafrön som får svälla i 5min)
  • 0.5st Citron (saften)
  • Salt & peppar

Gör såhär
Starta ugnen på 175°.
Skala och riv rödbetorna, gärna med skyddshandskar på då rödbetor färgar av sig. Skala och finhacka vitlöken och rödlöken, finhacka även basilikan. Krama ur vätskan från rödbetorna och blanda sedan samman alla ingredienser, smaka av och låt vila i kylskåpet i ca. 20minuter. Forma smeten till lagom stora biffar, jag fick 10st.

Pensla ett bakplåtspapper med kokosolja och placera biffarna. Tillaga dem i 20 minuter, vänd dem försiktigt och tillaga i ytterligare 10-15 minuter tills ytan torkar.
Jag serverade dem med kokt bulgur och en fräsch yoghurtsås men du kan servera med det du tycker är godast.

FLER GODA RECEPT

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden, detta är hur gott som helst! Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott, precis som det ska vara. Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa