Sök

Zucchiniröra

En väldigt lättgjord röra som görs på få ingredienser, varav huvudingrediensen är innanmätet av zucchini. Den gör jag alltid efter att jag har tillagat zucchini och inte behövt innanmätet, som t.ex. dolma eller fyllda zucchini.

Ingredienser

  • Innanmätet av 6st Zucchini
  • 1st Gullök
  • 2st Vitlöksklyftor
  • 1msk Torkad mynta
  • 2msk Citronjuice
  • Salt

Gör såhär
Finhacka innanmätet av zucchini och pressa ur all vätska ifrån dem.
Skala och finhacka gullök och vitlök. Smält margarin och lite matolja i en stekpanna och stek de mjuka.

Lägg i zucchini innanmätet och stek dem tills de krymper till hälften av volymen, det tar ungefär 5 minuter.
Smaksätt röran med mynta, citronsaft och salt, rör om och låt stekas i några minuter, smaka av igen och tillsätt eventuellt mer av smaksättningen.

Häll över röran på en tallrik och toppa med olivolja och färska myntablad. Ät röran med bröd, kex eller servera den på mezebordet och grillat.

FLER GODA RECEPT

Falafel

Äkta arabiska falafel från grunden, detta är hur gott som helst! Det är lite tidskrävande men det är så värt

Läs mer..

Äggrulle

Perfekt mellanmål, kvällsmat och till utflykterna. Proteinrika äggrullar med olivolja, salt och kanel, enklare blir det inte!

Läs mer..

Pommesrulle

Lätt och gott, precis som det ska vara. Denna pommesrulle brukade vi som barn få i väntan på den riktiga

Läs mer..

Labnerulle

Labne är en avrunnen youghurt som breds på ett tunnbröd och toppas med oliver, tomat, gurka, färska myntablad, lite olivolja

Läs mer..
Inga fler inlägg att visa