Sök

En vegetarisk, lättlagad, billig och otroligt god linsgryta som inte kräver lång tid i köket. En favorit i hushållet.

Ingredienser

  • 4port. Ris
  • 1st Gullök
  • 2st förp. Kokosmjölk 250ml/st
  • 1st Grönsaks el. Hönsbuljong
  • 1tsk Gurkmeja
  • 1msk Curry
  • 1dl Röda linser

Gör såhär
Tvätta bort stärkelsen från riset och tillaga det.

Skala och finhacka löken, stek den mjuk i 1-2 matskedar olja. Lägg i buljongen och kryddorna och rör om i några minuter.

Häll i kokosmjölken och linserna och låt grytan få småputtra i ca. 20 minuter tills linserna har mjuknat.

Smaka av med salt och peppar. Servera linsgrytan med riset vid sidan om, toppa gärna linscurryn med hackad persilja, hackade nötter och lite lime.

Rulla till toppen