En snabblagad wok är aldrig fel och ingredienserna har man nästan alltid hemma. Har man småslattar av grönsaker i kylskåpet så är det ett perfekt tillfälle att nyttja dem. Denna wok innehåller både räkor och kyckling men det går lika bra att utesluta dem och servera den helt vegetarisk.
Ingredienser
- 4port. Äggnudlar (jag använda de från SantaMaria)
- 2st Kycklingfileér
- 200g Vanemeiräkor
- 50g Rödkål
- 1st Broccolibukett
- 2st Vitlöksklyftor
- 2st Morötter
- 0.5st Röd paprika
- 0.5st Röd paprika
- 4msk Sesamolja
- 2msk Sesamfrön
- 2msk Jordnötter
- 2dl Sötsur sås
Gör såhär
Koka nudlarna aldente i saltat vatten.
Skala och finhacka vitlöken. Skiva kycklingen i fina strimlor.
Hetta upp två matskedar sesamolja och stek vitlöken i några minuter, stek därefter med kycklingen tills den blir helt genomstekt och lägg sedan undan dem. Skölj och skär paprikorna i munsstora bitar, strimla morötterna och vitkålen och dela broccolin i mindre buketter.
Hetta upp de sista två matskedarna av sesamoljan, lägg i alla grönsaker och stek dem i några minuter, häll över soyan, kycklingen och räkorna, vänd runt dem i några minuter och gå sedan i med den sötsura såsen och de avrunna nudlarna. Blanda allting väl och låt stå på värmen i ca. 5 minuter.
Servera woken och toppa med både hackade jordnötter och sesamfrön.
